Ik heb al redelijk op leeftijd en ik zie dat veel van de lichamelijke problemen van tegenwoordig voortvloeien uit overgewicht. Ik wil jullie dan ook graag als oude wijze man het een en andere meegeven. Maar in plaats van dit volledig allemaal zelf uit te tikken ben ik zelf mede schrijver geworden van een gezondheidsblogs. Stahealthy.nl. Op stayhealthy.nl vindt je allerlei tips voor afvallen. Van sport gerelateerds tips, tot aan lifestyle en voedingsadvies. Het komt werkelijk allemaal aan bod op deze website. Dit maakt het vor mij dan ook een geweldige uitdaging om te schrijven over gezondheidsartikelen.

Mijn voldoening haal ik uit het feit dat mijn advies van waarde kan zijn op het leven en lichaam van iemand anders.

Want laten we eerlijk zijn. Als je gewoonweg gezonder leeft en let op wat je tot je neemt. (voeding is zo belangrijk) en dat ook nog eens combineert met de nodige lichaamsbeweging, dan weet ik zeker dat je je levensverwachting kunt verlengen met minimaal 10 jaar.

Tenzij je houdt van die extreme sporten die er tegenwoordig zijn zoals skydiven en bungee jumping.

Daar heb ik zeg maar geen invloed op. Ik adviseer je alleen maar om dat niet te doen: 1. Een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden en 2. Er ontstaat extreme stress tijdens het uitoefenen van deze sporten en stress is de doodsoorzaak nummer 1 tegenwoordig. Dit houdt dus in dat het niet echt van toegevoegde waarde is voor je levensverwachting.

 

Snel afvallen

Zo adviseer ik jullie oprecht ook om niet snel af te vallen. Wat er snel af gaat komt er ook snel weer bij. Dat is een eeuwenoude stelregel die ik hanteer. Het bekende Jojo effect is dat.

Je moet proberen je levensstijl aan te passen en zodoende gestaag at te vallen. Dat is de beste manier en ook de manier waarop de resultaten het beste langdurig zichtbaar en voelbaar blijven.